Lyset i mørketida er et spesielt lys. Det blå lyset har en egen glød. Og selv om det er kaldt, kan man bli stående og fortape seg i alt det blå.

Blå er jo en beroligende farge. Og både himmelen og havene er hovedsaklig blåfarget. Så da er det jo heldig at vi i en så urolig og konfliktfylt verden har så store mengder blått å se på…

Himmel og hav går over i hverandre og smelter sammen med land og fjell. Striper av hvitt og blått, med noen remser svart. Hvem skulle trodd at bildet var tatt fra en parkeringsplass i Vadsø.

Dette bildet er helt klart fra Vadsø. Båthavna med den nedlagte sildoljefabrikken bakom. Kun en båt som ligger og laster stein eller noe annet rask, bryter stillheten. Og så mengder av blått lys. As above, so below…

Å ta bilder fra bil i fart, garanterer ikke akkurat gode bilder. Når fruen i tillegg er den som skal ta bildene, ja da… Ett av bildene hun tok ble faktisk ganske så bra når man fikk klippet  litt i det. (Crop picture.) Frostrøyk og frostmåne i Bugøyfjord, hadde passet som cover til en av progrockplatene til Eloy.

Og så hjem igjen. Kvikksølvet har krøpet godt under -20. Vanligvis ville jeg ha sittet foran en datamaskin på jobb. Denne dagen var jeg syk og kunne istedet ta bilder fra soveromsvinduet. En frostfarget by og frosttunge trær, trengte en tilskuer.

Dnort