En sjelden gang må man bare si fra. Det er ikke sikkert det hjelper, men denne mailen sendte jeg til NRK i dag:

Kjære allmenkringkaster.
 
Kunne det være mulig å fokusere mer på nyheter som ikke handler så mye om drap og selvdrap? Jeg mener at man før i tiden ikke omtalte selvmord/selvdrap i det hele tatt. Når jeg nå en gang i timen får repetert hver minste detalj ved den siste familiedrapssaken, tror jeg ikke jeg er alene om å tenke at det var og er en god grunn til å la slike saker ligge. Og selv om alle andre medier durer like tankeløst frem, mener jeg bestemt at dette er noe NRK verken trenger eller har som sitt mandat å gjøre. Jeg skriver denne mailen, ikke bare fordi jeg selv er lei av slike saker. Dette handler også om hva vi utsetter våre barn for. Og med all den repetisjonen av nyheter som NRK kjører, er det så og si umulig å beskytte min datter på fem mot denne typen, etter min mening, ikke allmengyldige og sterkt overfokuserte nyhetssaker.
 
Hvordan dette er for de gjenlevende kan jeg levende (sic) forestille meg. 
(Sensitiv informasjon om en konkret sak fjærnet av hensyn til familien.) Media gasset seg skikkelig i saken. De rullet seg i blodet og hylte i kor om sviktende psykiatri. Dere kjørte dette som hovedsak i flere uker på rad. I ettertid har dette ikke ført til noe som helst. Hvem som helst kan når som helst finne ut at det er på tide å drepe. Uansett årsak, er dette noe den enkelte til sist og slutt må stå for selv. Det eneste dere oppnår ved å eksponere denne typen saker i så stort omfang, er å skape en stadig større utryggehet i befolkningen. En redsel for at noe som egentlige er veldig, veldig uvanlig, skal skje også dem. Min mor på 76 sliter fortsatt med søvnen pga. all den eksponeringa denne saken fikk. Og nei, det handler absolutt ikke bare om at noe grusomt hendte med hennes familie. Dette har vi snakket om og det er i stor grad nyhetssendingene som har ført til at hun ennå sliter så mye med søvnen. Og da tør jeg ikke tenke på hvordan barn kan komme til å reagere.
 
Jeg ønsker vel ikke at nyhetsmeldinger om drap skal fjernes. Jeg forventer ikke at media skal formidle en utopisk lykkeverden som ikke finnes. Det jeg ønsker er at NRK er sitt samfunnsansvar bevisst og ikke lar denne typen nyheter dominere så til de grader som de gjør nå. Jeg både håper og tror at dette kan være mulig for NRK. Og at dere kan gå forran med et godt eksempel på dette området.

Dnort

Jippi, jeg er populær! Folk bare elsker meg og det jeg skriver!! Livet kan bare ikke bli bedre, for nå er jeg blandt de ti mest populære….i Sør-Varanger…

Nå må det vel sies at bloggen min skiller seg en bitte liten smule ut fra de andre som ligger på toppen av lista. Man må vel kunne påstå at det er litt blondt på plassene over meg. Eller kanskje er det bare jeg som er gammel og skriver for mange og lange ord? Whatever, liksom…ODSHJM…

http://www.dittdistrikt.no/blogg/sør-varanger/

På linken over kan man når som helst gå inn og sjekke hvor man ligger på blogglista. Og det finnes sikkert andre plasser på nettet der man kan sjekke status for hele landet. Og det kan se ut som om det hjelper å være/skrive blondt. Rosablogging kaller man det visst også.

Til slutt et bilde av undertegnede på sitt blondeste…

Skriv en koselig kommentar da vel…pliiiis!

Dnort

På grensa til Russland ligger en kystens perle omkranset av iskaldt hav og truende fjell. Kontrastene er store. Det samme er synsinntrykkene. Her er noen solskinnsbilder tatt tidligere i dag.


Storhavet drønner inn mot stranda


Kanskje en av verdens kaldeste sandstrender


Steinskulptur (egenprodusert)


Bølgeerting slo an


Bygging av sandslott er obligatorisk øvelse


Gress, svaberg, hav og himmel


Kong Oscar II kapell


Sett fra andre siden. Russland på andre sida av elva

Skulle du ta deg en tur innom oss her i nord-øst
er denne plassen verdt turen vinter, vår, sommer og høst
Du tror det kanskje ikke før du får se det selv

men verden er alltid litt vakrere i Grense Jakobselv.

Det er her grensen mellom Norge og Russland starter. Delelinjen skyter ut fra stranda og 20 sjømil utover. Kapellet ble i sin tid bygd for å markere hvor grensa gikk. Vi koste oss på stranda og brydde oss minimalt om storpolitikken. Stormåsen vi så bli skylt av steinen sin av storbåra, husker vi bedre. Den lo vi godt av…

Dnort 

I dag har Russland og Norge undertegnet en lenge etterlengtet delelinjeavtale. Men, alle vet jo at man ikke kan se grensa under vann. Og det vi ikke ser er som regel farlig.

Det er mye rart der nede. Noe ser man lett. Sånt som maneter. De er ekle og guggete, men ikke så skumle der de driver rundt i biosuppa si. Ja, så lenge man ikke blir fristet til å ta på dem. For det er best å la være. Ikke så mye pga. av at det kan svi litt. Men, de kan jo ha krysset delellinjen ulovlig.

Manetene er ikke alene om å drite tynt i gråsoner, linjer og eiendom. Lenger ned i dypet kravler det noen som ser mye skumlere ut. Og de kan klipe av deg en finger om du er uheldig. Men, da må du først fange dem i bur. Og de er ikke lett å dra opp. Kanskje er det, det at de har kryssa ei usynlig linje ulovlig som gjør dem så vanskelig å få tak i.
 
 

Om du da skulle få det for deg at du må hilse på disse kravlerne når du treffer dem, så er det altså ikke så lurt. Kongekrabben kommer jo fra Russland og forstår selvfølgelig nok ikke norsk. Men, det er bare noe jeg tror. Jeg kan heller ikke huske å ha hørt dem snakke. Kanskje er det bevisst. Alle som har vært i en vanskelig situasjon vet at taushet kan være gull.

Siden de ikke sier noe, er det rett som det er at de blir spist. For sånn er det jo med mat. Kan maten snakke, spiser du den ikke. Kanibaler gjør riktignok det. Men, de er visstnok utdødd nå. De spiste nok hverandre opp. Ikke kan de ha skjønt hva en delelinje er heller. En delelinje mellom hva som er menneske og hva som er mat, kunne de nok trengt.

Man kan kanskje lure på om det å spise disse innvandrerne fra våre nyskjerrige naboer i øst, er så lurt. Hvem vet om de innholder mer enn saftig krabbekjøtt. I det militære spillet om Nord-Norge har mye rart vært prøvd. Og selv om Medveev og Stoltenberg hevder at den nye delelinjen er starten på et utvidet samarbeid, vet nå ikke jeg om all denne kontakten med monsterkrabbene er noe sjakktrekk.

De kom hit lenge før delelinjen og de kom uten invitasjon. Dvs. uten visum. Ingen har tatt seg tid til å sjekke om de har en tvilsom bakgrunn? Vi kan fort ha blitt lurt opp i stry. For hvem har vel sjekket om det er lytteutstyr eller spionkameraer inne i skallet vi slenger fra oss? Jeg bare spør…

Gratulerer med dagen eller..?

Dnort

Jeg har jo fått med meg at det er søndag når jeg nå skriver dette. Så døgnvill er jeg ikke blitt. Men, døgnet har kanskje forskjøvet seg litt…

Døgnvillfestivalen ble i går avsluttet med dunder og brak av legendariske og beryktede Prodigy. Vi som hadde fått vaska ørene våre i regnet som var, fikk ristet dem tørr av lydtrøkket forran scena. En om ikke verdig avslutning, så i hvert fall en veldig avslutning.

Her er noen flere festivalbilder tatt med håndholdt mobilkamera:


På fredag hadde Ruth pynta seg ekstra for Dr. Alban


Det var hun ikke alene om. Og noen valgte å feire fødselsdag der.


Dr. Alban var et relativt friskt pust fra fortiden. A-Ha var litt kjedelig, så ingen bilder av dem.


På lørdag var syngedama i Tromsøbandet Diamond i hvert fall ikke kjedelig å se på.


Våtere og litt kaldere på lørdag, så isbjørnpels var en god ide…


Prodigy trengte visstnok så mye strøm til sitt sett at man hadde måttet trå til med ekstra strømaggregater.


På slutten av konserten kom min søster Siv Anita ut fra mørket. Og så gikk Sindre og jeg på byen.

Døgnvill 10 er nå forbi.
God fornøyd det er vi.

Dnort

Noen bilder fra Tromsø og festivalen der. Har tatt fri fra alt og er fri og passe frank i Nordens Paris. Og da ser det ca. sånn ut.


Alle untatt en dude har pussa opp kåken sin, her i Tromsø.


Utsikten fra Rambergan er upåklagelig.


Fra Bastard Bar der det ble holdt en veldig intim Ozzy-tributekonert onsdag.


Han er gjerne en kultfigur i Tromsø. Men, det hidrer ikke måsen i å skite på han.


Thomastoget. Sightseing på laaaavt plan.


Ruth og Sindre. To forventnigsfulle fjes.


Cyaneed fra Alta er all-girl band for siste gang.


Mamma, æ kjæm heim… Ozzy har fått fram lighterne.

Dnort