På jobben ligger det foldere om Frisklivssentraler og nettet og avisene er fulle av helsestoff. Men, det nytter jo ikke bare å lese om det.

Selv prøvde jeg meg en tur i skiløypa i går. Alltid likt å gå på ski. Har jo vært der noen ganger før. Men, ikke ofte nok til å tåle høyt tempo særlig lenge. Samt kulde, motvind og bratte motbakker.
Nei, det er jo lettere å sitte inne. Man slipper å bli sliten og svett. Og det krever ikke at man lærer seg en masse greier man bare har bruk for når man trener. Hoff…

Julianne driver ikke så mye med sånne fabuleringer. Hun trener karate og hun liker det. Og det bør jo holde i massevis. Så da ønsket hun seg blandt annet fighter hansker i åtte års gave og poserte villig vekk. Hun har vært med fruen på trening siden hun var seks. Først var det mest lek. Men, gradvis har det blitt mer alvor. Og sist helg var det gradering.

To treninger i uken gjør at hun sist søndag tok rødt belte i Kyushinkai Karate. Så nå handler det om kata, dojo og en hel masse andre japanske ord. Og fysisk fostring sammen med andre likesinnede. Mens pappaen prøver seg både på ski og på fotballbanen. Han har svart belte, men det er av lær og holder bare buksa oppe. Helst sitter han hjemme og leser nok et blad om The Beatles… (Forøvrig en spesialutgave av Uncut som absolutt kan anbefales!)

Ikke det at det er no stress med å bli topptrent. Toppidrett er slett ikke så sunt. Ingen blir vel lettere syk enn overtrente sportsfantaster. Det samme gjelder i motsatt ende av skalaen. Så sofaslitere som jeg må ut og riste flesket med jevne mellomrom. Kanskje jeg skal ta meg en trimtur til kjøleskapet etter dette…

Dnort

Søndagsturer er en gammel norsk skikk. Å komme seg ut av huset og gå skitur har man sikkert drevet med siden vikingetiden.

Men, der vikingene dro på tokt og plyndret for fote, rusler vi i bedagelig tempo. Og det eneste vi har med oss tilbake er gode minner. Og så har man jo fått vise at det er bittelitt viking igjen i kroppen. Ja, og så er det jo bra for karakteren, som Julianne bruker si…

Ikke alle er like begestret for all denne dokumentasjonen av hva man har gjort på fritiden. Blir nok mange godværsbilder. Men, så kan det jo være vanskelig å ta bra bilder i uvær. Jakob Arvola har et interessant innlegg om det på sin blogg. Les den!

Snøtunge trær som danner en buegang innover i skogen. Det er nok av motiver der vi sklir av sted. Vi prøvde å lette byrden for noen av trærne. Vet ikke om det hjalp så mye. 

Apropos Arvola. Et stykke opp Sandnesdalen, like ved elva, kom vi over dette skiltet. “Arvolaskogen” står det. Jeg eier også litt skog. Men, har aldri kommet på å kalle opp en ansamling trær etter meg selv… 

Huset på andre siden av elva heter muligens “Arvolahuset”. Hvem vet. Litt pussig å møte på et hus så langt unna allfarvei. Dvs. elva var vel allfarvei en gang i tiden. Denne dagen brukte vi den til skiløype.

Et godt stykke oppe i dalen fant vi en fredelig plett, litt unna den godt besøkte løypa. Kakao og kjeks kom fram. Samt Kvikk Lunsjens nemesis, Dajmsjokoladen. Og ja, det ble godværssøndagskos av verste sort…
Vi tar gjerne flere turer til Sandnes. Løypa kan anbefales både for store og små.