Å sole seg er en prøvelse av dimensjoner for meg. En prøve jeg stryker med glans på, hver gang.

Jeg klarer bare ikke ligge/sitte stille. Det er rett og slett ikke fysisk mulig. Jeg kjeder med veldig lett. I tillegg har jeg et høyst ambivalent forhold til solkrem.  Den er klissetet og sand og skitt fester seg til den. Hadde det vært mulig å smøre seg med tålmodighet, hadde jeg smurt i forhold 1/10 til fordel for tålmodigheten…


Hvite barn på finsk campingplass ca. 1978

Så det sier seg selv at jeg sliter med å bli brun. Er nok en del indianer i meg. For jeg er vel mer rødhud på sommeren enn Sølvpilen noen gang var. Og så liker jeg ikke at det blir for varmt. Passerer gradestokken 20 begynner jeg straks å lete etter skygge, vann eller et fryselager. Jeg har tilgode å dra på sydentur. Det lengste jeg har vært sydover er til Paris. Og der fant jeg fort ut at det bare var airconditionen i Eiffeltårnet som var god nok.

Etter at vi nå har tilbrakt en uke på sørlandet har likevel armene fått litt brunfarge. Ganske svidd i kantene, men dog. Å komme hjem til 5 grader var, om ikke en befrielse, så i hvert fall helt greit. Så får vi se hva status på sommerbrunheten er etter neste dusj…

Dnort

Da tar denne bloggen en velfortjent sommerferie. Vi skal besøke et sted som kanskje norges beste feriested. Har jo ikke feriert i nærheten av Stavanger før. Bare maten er bra, trives man alltids. Må ikke akkurat få servert det beste feriemåltidet der, men det hjelper. Og så blir det nok en tur innom Kongeparken. Kanskje er det til og med litt varmere der enn på sommerbildet under.


Tidlig sommer i Tromsø

Og selv om man ikke har noen intensjoner å opprette noen sommerguide her, tror jeg et godt sommertips er å ta en tur til den flotte sommenfestivalen Midnattsrocken i Lakselv. Der blir det garantert mye bra sommermusikk å høre. Jeg kjørte dit alene i fjor, men var blandt venner. Får muligens med meg tre damer i år. Det ble kanskje litt vel maskulint i fjor.

Og for de som er interessert, var fjorårets sommermoter verdt en egen sommerfilm…

Dnort

En liten hilsen til alle som har funnet ut at de skal gifte seg nå i sommer.

Når blenderen har sluttet å virke
og brødristeren bare brenner skivene.
Når alt som var velsmurt, knirker
og ordene blir kvassere enn knivene.

Tenk da på alt dere to har skapt
og som ikke kan kjøpes for penger.
Tenk på lykken som kan gå tapt
når kjærligheten ikke pleies lenger.

Dnort

Om du ikke har lest tegneserien Nemi skjønner du neppe så mye av overskriften. Men, jeg liker rett og slett barnehagen min. Og så gjør de en del ting som jeg setter pris på.

Tenkte jeg skulle vise fram noe som nå står utstilt på Grenselandsmuseet. En barnekunstutstilling der viser hvordan de forskjellige barnehagene tenker miljø. Og hva de tenker om det vi gjør mot naturen. Der er det mange fantasifulle og overraskende påfunn.


To av kunstnerne bak utstillingen

Selvfølgelig har de voksne i barnehagen hjulpet til for få dette til. barna har likevel gjort det aller meste. Her handler det om hvor fint vi kan få det om vi passer på naturen rundt oss. Og til høyre ser vi hvor følt og søplete det kan bli om vi ikke bryr oss. Modellen viser barnehagen med den svære akebakken som ligger ved siden av den.


Her oppfordres det til vannkrig

Akebakken er dekket med karsefrø. De trenger vann. Det gjør naturen ellers også. Rent vann! Da vi var der var karsefrøene knusktørre…


Dome eksos!

På utsiden av barnehagen der bilene parkerer når barn skal leveres eller hentes, står det skilt med beskjed om å slå av motoren. Det er desverre flere foreldre som ikke respekterer dette. De lar motoren gå mens de står der. Og gir samtidig barna sine en svært så dårlig lekse. Hva er viktigst. Varm bil eller eksosfrie barnelunger? 


Naturen kaller

Denne barnehagen hadde lagt mer vekt på hvordan de vil at det skal være. En smakfull komposisjon der kontrastene mellom natur og kultur kommer godt fram. Samtidig som økologi og fantasi går opp i en høyverdig symbiose…


En søpleraff

Likte denne. Passe surrealistisk og underfundig.


Forurensing av havene

I lang tid har debatten gått her i Kirkenes om utslippene fra Sydvaranger Gruver. De har fått tillatelse til å slippe ut mange tonn giftig slam i havet. Noe som er godkjent av forurensningsmyndighetene somm sitter trygt på kontorene sine i Oslo. Lokalt er det mange som har engasjert seg både i avisene og på Facebook. Og på barnekunstutstillinga…


To fornøyde kunstnere

Årets barnekunstutstilling er vel ennå en stund oppe. Ta en tur innom Grenselandsmuseet om du er innom Kirkenes. De to jeg hadde med var fornøyd med utstillinga. Men, hadde sett den før. Så de var mer opptatt av vaflene som de serverte der. Og så var det ut igjen for å leke.

PS. Snøen er forlengst borte og ute er det grønt og miljøvennlig over alt.  

Dnort

…tel main får tel det main vil.

Så se å "gjøng" dere ferdig!
Hører dere KS og kommunale arbeidstakere?!
Nok nå!!

Julianne er hos bestemor i Vadsø nå.
To timer unna mamma og pappa.
Barnehagen stengt på ubestemt tid…

Dnort