Sommerkveld på fjorden

Det er for tiden ekstra varmt og vifter kjøpes til innebruk. I Canada herjer skogbranner. Sibir hadde det samme i fjor. Enn så lenge har vi det greit…

Jada, kanskje mer enn greit. Å bo med Barentshavet som nærmeste nabo hjelper. Ikke bare på utsikta og kvalitetene på instagrambildene. Men, at man får tilført næringsrikt og oppvarme vann fra Mexicogolfen er jo en stadig viktigere fordel. Man er jo rett og slett heldig som får lov til å bo her i Finnmark.

Sommerkveld på fjorden
Båt i midnattsol

At det kommer flytende store mengder plast og annen søppel, er jo ikke så bra. Man har jo vært med på å produsere noe av søplet selv, så bidrag til oppryddinga er en selvfølge. Har vært med på flere aksjoner de siste årene og nå er man jo blitt leder for lokallaget av Naturvernforbundet her i Kirkenes.
At ungdommen også bidrar er jo enda bedre. Julianne har fått sommerjobb der en del av jobben er å plukke plast langs stranda. Ikke bare blir det ryddet, men arbeidet kan også være med på å skape et engasjement for naturen. Det er vel lov å håpe i hvert fall.

Bilde fra SVA
Syv av ungdommene som skal jobbe med å holde kommunen ren og pen. (Bilde lånt fra Sør-Varanger Avis)

Selv så oppsøker jeg naturen så mye jeg kan. Kommunens høyeste fjell var nylig et turmål. Og trimme blir litt morsommere om man blir belønnet med god utsikt. Ingen turkamerat denne gangen. Ikke nødvendig når man kan gå å lytte til en god podcast i den godt merka turløypa. På tur ned gikk dett i Kinks og Sunny Afternoon passa jo bra.

Fra toppen
Utsikt fra Bugøynestoppen (en del av Bugøyfjorden)

 

Dnort