Her om dagen tenkte jeg at det nok var lenge siden jeg hadde skrevet på bloggen. Siste gang var i mai og da var det bare en epistel med noen bilder. Jeg liker jo å skrive, så noe må det da være å skrive om!

Denne gangen hadde jeg egentlig tenkt å skrive om ting man prater om når man står i kø. Kanskje for å kjøpe ferske reker. Folk gjør jo sånt ennå. I hvert fall her i Kirkenes. Men, å skrive om det ville jo bare vært tullball. Og sist noen brukte ordet tullball, var nok den gang for lenge siden, da man faktisk snakket sammen i kø. Folk står nok bare og taster på mobiltelefonene sine, tenker jeg. Ingen snakker noe særlig lenger. Om de gjør det, er det helst med noen hjemme som lurer på nårtid man er hjemme med de rekene. Og hvilken hvitvin passer egentlig best til Varangerreker?
Det folk ellers gjør, er å kommentere. Helst gjør de ikke det heller. De mest effektive trykker “liker” og deler videre. Og man skal helst ikke mene for mye og for sterkt. Da havner du fort utenfor. Det meste av dette skjer på det som kalles facebook. Fjæsboka eller bare FB, blandt venner. Ja, for alle er jo venner på FB. Men, det er slett ikke sikkert du hadde kjent igjen han eller hun som står foran eller bak deg i rekekøa. Ikke en gang om dere er venner på FB. Om du har 600-700 av dem tilgjengelig med noen få tastetrykk, er det ikke så lett å vite hvordan alle ser ut, selv om det er en bok full av fjes.

Men, om nå en raring likevel prøvde å starte en samtale i køa, hva kunne man da snakket om? Rekeprisene kanskje, nei de er vel kjent for alle i køa. Og var man usikker var det bare å sjekke FB-sida til Dansken som selger rekene. Været da? Det var en sikker vinner før. Gløm det. Alle har jo en vær-app som både forteller om været du akkurat da opplever på kroppen. Og om det været som kommer der du står, i Stjørdal eller i Mumbai. Fotball må da gå an? Nei forresten, folk er nok lei av all VM-fotballen som har vært den siste måneden. Hva med utviklinga i Ukraina eller på Gazastripen? Neppe passende i en kø der flesteparten enten ville vist til at dette tross alt ikke ville skjedd i Kirkenes og uansett ikke ville gjøre seg upopulær med å ha en mening som avvek for mye fra offisiell norsk utenrikspolitikk. Og det blir jo heller ikke noen lang samtale om svaret fra motparten, mest sannsynlig blir et kort: “Ja, huff…”

Jeg tipper man hadde snakket mest om FB og apper. Eller hva som er den beste telefonen for å ta bilder. For når man en gang kommer fremst i køa og forhåpentligvis får kjøpt disse kjempestore og saftige rekene, skal de jo helst foreviges på facebook. Eller på twitter og andre digitale parkeringsplasser for synsinntrykk. Men, hva vet jeg. Har jo aldri stått i den køa. Jeg kjøpte de samme rekene litt senere på dagen på Joker…

Så da avsluttes det hele med et hyggelig bilde fra da rekene ble fortært. Selvfølgelig ute og i strålende sol. Bildet er hentet fra facebook…

Vi høres på facebook, folkens!

Dnort