Det kan ofte være vanskelig å komme på hva man egentlig ønsker seg til jul. Jeg er like uforberedt hver gang spørsmålet kommer. Sikker mest fordi jeg har det bra materielt og ellers. Jeg trenger vel egentlig ikke noe. Da blir det enklere å liste opp hva man IKKE ønsker seg.  

Jeg ønsker meg ikke:

 

–         Flere duker, krus og andre pynteting med nisser på eller andre årstidsbestemte motiver. I vår kastet vi en hel eske med nips og pynt vi aldri hadde brukt eller kunne tenkt oss å gi noen andre.

 

–         Den boka du glømte å avbestille i bokklubben. Dvd'en som dere ble å kjøpe to av. CD'en som du fikk i bursdagspresang av tante. Min smak er litt for sær til at det er noen vits i å "regifte".

 

–         Parfyme og andre toilettartikler. Sånt handler man selv. Fruen er muligens oppdatert nok på hva jeg likevel kan trenge.

 

–         T-skjorter. Jeg bruker dem ofte, men akkurat nå har jeg bare litt for mange.

 

–         Lester eller ullsokker som de også kalles. Jeg bruker dem alt for sjelden. Og svigermor kommer likevel til å gi meg et nytt par i år …igjen.

 

–         Penger. Kommer du ikke på noe å gi, la vær. Send pengene til noen som trenger dem. De stakkars gamle på gamlehjemmene som må dele rom med en annen gamling. Spons et enerom sånn at gamlefar kan ligge og fise i fred.

 

–         Julekort der det kun står "god jul og godt nytt år". Kommer du ikke på noe annet å si, la vær. Send heller lykkeønskninger til gamlefar på gamlehjemmet som må ligge alene på rommet sitt og snakke til seg selv. (Og ikke har noen å dele fiselukt med.)

 

–         På vegne av husets yngste: Om det ikke er et ekte instrument, for eksempel et komplett Ludwig trommesett, prøv å unngå ting som lager mye eller høy lyd. Hun lager lyd nok uten batteridrevet hjelp.   

  

Håper ikke en slik liste gjør meg til onkel Scrooge. Synes bare det blir litt mye som havner i et skap for senere å fylle opp containerne hos ØFAS.


Til slutt: Kommer du ikke på noe å gi i presang, setter jeg veldig stor pris på (og der er jeg nok ikke alene) et lite brev eller noe annet som viser at du har tenkt i mer enn ti sekund på den som skal ha det som sendes.  
 

Dnort

PS. Polvarer kan gå. En god røvin blir alltids drukket…

Lykke kan være så mangt. Ofte kan det være en kombinasjon av mange ulike følelser på en gang. I løpet av dagen i dag har jeg vært inne på denne følelsen flere gang. I tillegg fikk jeg føle på følelser som frustrasjon, sinne, fortvilelse, oppgitthet pga. en vanskelig printer, men det var lykke det skulle handle om…

Lykken er…

– Å sove lenge uten å bekymre seg for konsekvensene. (Julianne vekte oss kl. 10:00 i dag og hadde da vært oppe i tre timer alene. Hun klarer seg fint alene nå.)

– Å leke i snøen. (Vi løp rundt og var barnslig alle fire. Minus også. Og snøhula på terassen er en arkitektonisk suksess.)

– Å se lillejenta legge i seg hele fiskemiddagen. (Stekt laks var nammenam!)

– Å endelig få vaska og rydda skikkelig i huset. (Tok julevasken i dag. Vi skal bort i jula, så det blir nok ikke vasket her før neste år.) 

– Å slappe av i sofaen i et nyvaska hus. (Å hvile ut etter å ha gjort noe viktig er så mye bedre enn å ligge på sofaen uten å ha gjort noe for å fortjene det.)

32 Helt ute
Minus og Julianne slapper av.

– Å se tre små komlinger i doen. (Julianne bæsja på do i dag!)

– Å gjøre klar julekalenderen. (Fruen gjorde det meste. Jeg sleit med en kranglete printer. Deilig når den endelig skrev ut bildet som skulle med i kalenderen.)

Å glede seg til jul. (Jeg klarer det ennå.)

– Å bli ferdig med denne posten…

Dnort

Hver gang jeg blir spurt om det, blir jeg svar skyldig. "Hva ønsker du deg til jul?" Dette spørsmålet har de tre siste månedene før jul, alltid plaget meg. Ikke det at jeg ikke ønsker meg noe, men jeg husker det aldri når jeg blir spurt.

I år skal jeg skrive det ned.
Lage en lang liste.
I år skal alle ønsker med.
Ingen tid å miste.

I år skal jeg ha så mye gøy
med gavene mine.
I år skal prisen være høy
og pakkene fine!

For midt i tidenes kjøpefest
kan man jo ikke,
være en sur og sær gjest
som ikke vil drikke.

Drikke en skål for kapitalen.
Renta som er lav.
Aksjer i den hellige gralen.
Gullkalven i fritt trav.

Så jeg ønsker i pose og i sekk.
Pakker harde og tykke.
Og så ønsker jeg meg langt vekk,
til barndommens lykke.

PS. Monty Python's spesialutgave av Life Of Brian kunne jo gå an…

Dnort

Da jeg var liten var Ivo Caprinos filmer fra norske folkeeventyr en gjenganger i Barne-TV. Både morsomme og litt skumle var de. I fjor kom de ut i restaurert form og for noen uker siden kjøpte vi en slik DVD.

Julianne vil jo gjerne se film og da tenkte jeg at noen av mine barndoms favoritter burde duge, de også. Men, etter første omgang med Reve Enka og alle de skumle frierne og trollkjerringa med nesa som satt fast i stubben, måtte jeg legge bort DVD'en. Et gråtende barn er beskjed nok. 

Kaptein Skumskjegg
Syvende mor i huset

Stor var overraskelsen da Julianne en uke etter ba om å få se Reve Enka på nytt. Denne gangen gikk det helt greit så lenge hun fikk sitte på pappa sitt fang. Historiene om Askeladden og de Gode Hjelperne og 7. Far i Huset er ikke riktig så skumle. Men, det er greit å ha pappa i nærheten. Så nå for tiden spørres det heller etter gamle eventyr fra folkedypet, enn nye fra Disney konsernet. Og Reve Enka er favoritten.

Så da stemmer det nok at unger liker å bli skremt. I passe store doser altså. Det må ikke bare være lettforståelig kos og politisk korrekte historier med amerikansk moralisme. Må nok kjøpe Knoll og Tott til henne. Men, det blir nok ennå en stund til jeg tør ta fram DVD'en med Pompel og Pilt…

Dnort

Endelig er det over. Fotballen parkeres og skiene skal fram. Mens TIL skjendet seriemestrene på hjemmebane, var vi ute og bygde snymann…

Slenger jo litt med leppa på andres blogger. Gjerne på Nissemann sin. Nissemann er bergenser og SVÆRT opptatt av Brann. Her er et ganske aktuelt utdrag av en slik leppeslenging:

Dnort sa…

Siste kamp er borte mot TIL.
Da skal dere gruses grundig.
Strippes for heder og ære.
Det feite gliset trenger å bli justert noe…

15.10.07

Nissemann sa…

Merkelig… Jeg har nemlig hørt rykter om at Brann ikke gidder å reise til Tromsø, siden det er en ubetydelig kamp. Dumt å risikere noe rett før UEFA-kampene i november… :o)

16.10.07

Dnort sa…

We're gonna Walk all OVER you!

17.10.07

Nissemann sa…

Gullet skal hem. Tromsø skal brenne. Gutan skal klappe. Dnort skal fryse.

image128
Morten Moldskred 3 Brann 0

Var fint å få så til de grader rett. 3-0 tap for Gutan mine bør svi litt i gullrusen til bergenserne. Målskred av Moldskred (alle 3 målene). Skal vi fortsette å spå så tipper jeg at Brann kjøper inn Moldskred til neste sesong for 3 ganger mer enn det TIL betalte for han.

Vel, da var det bare å begynne å kle godt på seg, selv om jeg ikke frøys mye i dag…

Dnort