Det var lørdag og lite skjedde. Så siden min fotointeresserte kompis skulle avgårde på sykkeltur med kamera, heiv jeg meg med. Selv tok jeg bare mobilen med.

Noe profesjonelt fotoutstyr har jeg uansett ikke. Så da fikk det holde med kameraet på mobilen. Min oppakning ble da også vesentlig lettere enn proffen sin. Alle filmer har jo en “filmen bak filmen”-sekvens. Her kommer bildene bak…

Møtestedet var ved en container fra Fretex. Takk for gaven står det på den. Men, det blir nok ennå en stund til de får sykkelen min. Ellers er det jo vår og tid for å gå gjennom alt det man har liggende. Så Fretex skal nok få mye fint i år også. 

Lange linser og masse zoom er tingen. Utstyret må være i orden. En sommerfugl som klekkes på andre siden av sundet, kan muligens være i fokus her. Her gjelder det å sikte godt. Vi andre får nøye oss med passe pene landskapsbilder fra Elvenes.

Ellers er det viktig å få med seg motiver som ikke alle har fra før. Der vi hadde stanset lå det en masse stein lagret etter veibygging i nærheten. Noen hadde i tillegg funnet det for godt å lagre sommerdekkene sine der. Det lå flere i nærheten. Litt risky å legge dem igjen der. Noen kunne jo finne på å stjele dekkene…

Sykkelturen tok oss helt til Jakobsnes. For en heller utrent kropp er 16 kilometer langt så det holder. Særlig når en skal like langt tilbake igjen. Utsikten var upåklagelig. Der har man jo panoramautsikt til perlen i øst, Kirkenes. Ok, kanskje ikke noen perle, men absolutt verdt å se litt på avstand. 

Mine forsøk på nærbilder var bare sånn passe vellykket. Men, jeg fikk i hvert fall med meg nyklekte gåsunger. De sto og småfrøs og lurte vel på hvor det ble av sola. Den drev stort sett og gjømte seg bak skyene. Skyer som truet med regn.

Vi brukte god tid ute på jakobsneset. En tjeld ble blant annet grundig fotografert. Når det sier klikk-eti-klikk og telelinsa zoomer som besatt, ja da er det tegn på at blinkskuddet er innen rekkevidde. Og lykken var komplett da fotografen fikk foreviget et par utgåtte sko på en stein… 

Selv er jeg vel mest fornøyd med dette bildet av et sjeldent solglimt. Turen tilbake ble preget av regnvær og flere mislykkede forsøk på å “gå i brudd”. Dusjen etterpå var for rene spa-oppholdet, å regne.

Dnort