Bestanden av husdyr i familien har den siste tiden økt med så mange prosent at man vel trenger høy promille for i det hele tatt vurdere å regne på det. Det er først og fremst fiskene i det nye akvariet som skaffer oss matematiske problemer. Alle de andre står Minus for.

Liten, svart og like hyper som sin mor er husets yngste. Minus kalte vi mora når hun var på besøk tidligere. For litt over 2 måneder siden fikk hun tre kattunger. Bare noen dager etter fødselen ble hun dessverre overkjørt. De tre morløse kattungene ble adoptert av en annen kattemor som nettopp hadde fått eget kull. Den ene av dem er prikk lik sin mor. Svart som natten og ikke så ulik vår forrige katt, Kelvin.

To bekymringsløse
Minus den eldre ble ikke så gammel

Så da vi fikk en ny svart katt i hus etter at de to forrige forsvant så alt for tidlig, måtte det bli en Minus. Liten av vekst er han jo også. (Eller er det en hun? Er ennå ikke 100% sikker.)  Minus er høyt og lavt hele tiden. Unntatt når han sover. Da ligger han bare lavt. Føttene våre er i hvert fall ikke trygge lenger. Minus elsker tåfis. Bare en ting elsker han/hun mer. Svette armhuler. Rare dyr disse kattene…

Da jeg sto opp i morges hadde familiens yngste bærsja i vasken. Den nest yngste (Julianne) hadde også rukket å fylle bleien sin. Minus hadde prøvd å begrave beviset der det lå oppe i servanten. med den følgen at det var bærsj over det hele. Litt lettere å rengjøre var Julianne. Da Minus senere på dagen også tisset i vasken, fant fruen ut at han/hun skulle vaskes på stedet. Siden har det ikke vært noen katt oppi den.

Gullfiskene er greiere. Gjøre ikke så mye av seg, liksom. De er bare veldig produktive.

Dnort

Tenkte bare jeg skulle dele et bilde med dere som jeg nå ser har noen kvaliteter som på tidspunktet det ble tatt, ikke var tilsiktet. Eller det tror jeg da. Det er fruen som har tatt det, så hvem vet…

Hilsen fra fjellet
Far og datter prøver ut steiner

Når man skal komponere bilder (og det kan man jo også gjøre når man tar foto) bør en prøve å få linjer i bildet til å passe sammen. i dette bildet står vi "riktig" både i forhold til stien, steinene, skogen bak og formen på fjellet. Tilfeldig eller planlagt? Fruen har jo fusket litt i akvarellfaget, så hvem vet.

Ellers er jo Prestefjellet som vi bor på fullt av slike tilsynelatende tilfeldig plasserte steiner. Det kan se ut som en høyere kraft (la oss kalle han/henne Gudrunn) har spilt klinkekuler og blitt avbrutt midt i spillet. Det kan jo ha en naturlige forklaring også. Med en isbre som bare tinte bort før steinene havnet i havet eller ble most til grus, men jeg går for klinkekuleteorien. I hvert fall når jeg om ikke lenge skal forklare Julianne hvorfor steinene ligger der.  Jeg får si som en kar fra plassen jeg vokste opp, brukte å si: "Ka ska man med onga om man ikke kain lyge før dæm?!"

Dnort